BÆREDYGTIG TEKNOLOGI

OG OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Ozon teknologi

Aquaous Ozone-teknologi handler om omdannelsen af simpelt postevand til ozonberiget vand. Dette stærkt oxiderede vand er et kraftigt antimikrobielt middel, der sikkert og effektivt dræber de fleste bakterier og vira ved >99,999% på mindre end 30 sekunder.

Hvad er ozonberiget vand?

I naturen dannes ozon ved lynnedslag, der får et almindeligt iltmolekyle (O2) til at spalte i to iltatomer (O), som igen forbinder de almindelige molekyler (O2) for at danne Ozon eller O3. Ozon kan også syntetiseres eller menneskeskabes ved at kombinere en elektrisk ladning med ilt, hvilket skaber O3, som beriges i vandet. Dermed opstår udtrykket ozonberiget vand.

Et uorganisk molekyle, ozon (O3) er en allotropisk* form for oxygen. Hvert molekyle indeholder tre iltatomer i stedet for standard to, og derfor er ozon også videnskabeligt kendt som trioxygen. Den har form af en lyseblå gas, som dannes naturligt i atmosfæren og har en frisk, skarp lugt.

* Allotropisk betyder, at det findes flere forskellige former

På samme måde som ozon dannes naturligt ved udledning af elektricitet under et tordenvejr, produceres ozon i en moderne elektrisk ozongenerator. Denne metode til generering af ozon dannes ved koronaudladning, hvor en højspænding føres hen over en gasstrøm, der indeholder oxygen. Højspændingens energi spalter et oxygenmolekyle (O2) i to oxygenatomer (O), som rekombinerer med almindelige oxygenmolekyler (O2) og danner Ozonformlen (O3).

Ja, under tordenvejr dannes ozon ved lynudledninger under og efter et tordenvejr. Det er netop Ozon som giver luften dens karakteristiske friske, skarpe duft ved dette naturfænomen.

Tilsætning af en elektrisk ladning til vandet skaber ozongas-bobler som optræder i nanostørrelse i vandet. Disse elektrisk ladede bobler binder sig til snavs/jordpartikler, hvilket får partiklerne til at blive opladet og frastødes herefter fra overflader, hvilket gør det muligt for jord at blive bundet i vandet og tørret væk.

Ozonberiget vand er et kraftigt oxidationsmiddel, der er i stand til at forårsage kemiske ændringer gennem oxygen. Oxidationen af organisk materiale, såsom bakterier, sprænger cellevæggen og inaktiverer patogenet. (Et patogen er en sygdomsfremkaldende mikroorganisme) Ozonberiget vand inaktiverer også med lethed vira fra hårde, ikke-porøse overflader. Da de fleste lugte er forårsaget af bakterier, er det naturligt, at Ozonberiget vand er en meget effektiv, naturlig lugtfjerner og inaktiverer lugten på celleniveau.

Ozonberiget vand bruger kun én enkelt ingrediens; helt naturligt drikkevand fra hanen. Ozonberiget vand kan bruges på flere overflader og stoffer til at rense, rengøre, fjerne lugt og gør det uden kemiske midler, farvestoffer eller parfumer. Mange ingredienser, der bruges i rengøringsmidler, kan forårsage irritation eller skade på hud, øjne og åndedrætssystemer samt beskadige overflader, de er beregnet til at rense og rense. Ved normal rengøring med kemi efterlades der tit en kemifilm som normalt ses som streger efter rengøring. Dette sker ikke når man gør rent med ozonberiget vand og tørre efter med en ren klud!

Det reducerer endvidere behovet for kemikalier og da Ozonberiget vand produceres ”onsite” efter behov, er der er ingen opbevaringsproblemer, ingen bortskaffelse af beholder/emballage og ingen lagerniveauer at opretholde eller transportomkostninger. I bruger ingen forurenende stoffer og det eneste "nedbrydnings"-biprodukt er ilt. Alt spildevand er sikkert  til at komme tilbage til overflade- eller kloakafløb.

 

Ozonberiget vand er en naturlig oxidationsproces. Ozon (O3) er et meget biologisk nedbrydeligt molekyle, og efter dets relativt korte levetid på op til fire timer, vender det simpelthen tilbage til ilt (O2) og vand (H2O). 

Ozonberiget vand er her i EU blevet godkendt som et biocid-middel og alle Sanzonate-produkterne vi fører er alle registreret til brug efter gældende EU regler i gennem EUOTA. Da Sanzonate er et verdensomspændende virksomhed har de godkendelser til alle lande de opererer i. Ozonberiget vand er desuden anerkendt af FDA som sikker og har opnået GRAS-status i USA (Generally Recognized as Safe). 

Sanzonate-produkterne vi fører, er alle registreret hos og reguleret af EPA. Sanzonate er i overensstemmelse med EPA Organic Programs og er et godkendt medlem af USDA National Organic Program (NOP), der udvikler og håndhæver konsistente nationale standarder for økologisk producerede landbrugsprodukter i USA. 

De fleste steder hvor man normalt laver overflade-tørrende rengøring, kan man erstatte kemi med Ozonberiget vand og da det ikke efterlader duft, udover Ozon, er det også meget brugbart på steder hvor man normalt vil undgå rengøring med kemi pga. lugtgener eller besvær. Eksempelvis:

  • Borde og bordplader
  • Dørgreb og gelændere
  • Køkkenområder og udstyr
  • Badeværelser
  • Legetøj
  • Fitnesscentre og udstyr
  • Gulve
  • Spejle og vinduer
  • Medicinske undersøgelsesborde og udstyr

Ja, alle produkterne vi fører kommer fra Sanzonate som er markedsførende på godkendelser i både USA og EU. Sanzonate er desuden en af frontløberne for at presse på den grønne omstilling via Ozonberiget vand her i EU igennem EUOTA(European Ozone Trade Association).